Een DAY IN THE LIFE reportage

Bijna elk gezin heeft een gezinsfoto waar ze allen vriendelijk lachend op staan en netjes bij elkaar. Maar is dat echt hoe jullie samen zijn of waren? Het dagelijkse leven gaat vaak ongemerkt aan ons voorbij, we staan er meestal niet eens echt bij stil. Toch is juist het dagelijkse leven prachtig om later terug te zien. Het gebeurt vaak dat we te laat beseffen hoe bijzonder ons dagelijkse leventje samen eigenlijk was. Samen een boekje lezen voor het slapen gaan, ruzie met je grote zus, potje voetballen met papa of verdriet en frustratie omdat het maar niet wil lukken. Allemaal dagelijkse momenten die later dierbare ‘ohja momenten’ zullen zijn. Beelden die je terug kunnen brengen naar dat gevoel van toen.

Om dat vast te kunnen leggen moet je er voor open staan om iemand wat dichter bij te laten komen. Die persoon wil ik graag zijn als fotograaf. Een (mid)dag meelopen en zien hoe je leeft, wat je doet en wat je bezig houdt. Dat is wat men noemt een Day in the Life’ reportage.

 

Alsof er NIEMAND kijkt

Vriendelijk lachen wanneer de fotograaf het zegt en dan ook nog netjes stil zitten, is niet bepaald iets wat kinderen leuk vinden. Bij het maken van een Day in the Life reportage hoeft dat dus niet. De reportage is eigenlijk een fotografisch verslag van een dag uit jullie leven. Ik loop als fotograaf met jullie mee, om vast te leggen wat jullie doen, ook al doe je niets. Dus geen lifestyle shoot waarbij je moet poseren of je mooiste glimlach op moet zetten. Het is juist de bedoeling dat je gewoon jezelf blijft, alsof er niemand kijkt.

 

Bij opa en oma of in het BOS

Het dagelijkse leven speelt zich waarschijnlijk vooral af in en rondom jullie woning. Maar natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een fotoreportage te maken op een andere locatie. Misschien gaan jullie wel eens een dag naar het bos samen, of gaan jullie elke week naar opa en oma met z’n allen. Allemaal momenten die bij jullie leven horen. En soms wil je juist die dagen vastleggen die bijzonder voor je zijn. Met veel plezier maak ik ook van die bijzondere dagen een reportage. Maar dan wel op mijn manier, heerlijk ontspannen, gewoon zoals jullie samen zijn.

 

 

WAARDEVOLLE herinnering

Wanneer je een dierbare verliest wil je het liefst mooie beelden van die persoon terug kunnen kijken. Dan wil je graag terug kunnen naar dat ene moment en weer voelen hoe die dierbare echt was. Gewoon zoals jij die persoon kende. Niet zoals de buitenwereld hem/haar dacht te kennen, maar hoe jij de persoon kende. Bepaalde houding, die sneaky glimlach of juist die zogenaamde boze blik. Alles kan voorbij komen in deze fotoreportages.

 

 

 

%d bloggers liken dit: