Om een goede bedrijfsreportage te kunnen maken wil ik een bedrijf ‘begrijpen’. Ook al heb ik zelf niets met het product of de dienst die zij aanbieden, ik wil aanvoelen waar zij voor staan. Anders kan ik niet de beelden maken die zij de doelgroep willen laten zien. Wie zijn de mensen achter het bedrijf? Waar staan zij voor en wat willen zij uitstralen? Wie is hun doelgroep en hoe bereiken zij die? Zomaar enkele vragen die automatisch in mijn hoofd naar voren komen als ik bezig ga met een nieuwe opdracht.

Zo ging het ook bij de reportage die ik maakte bij DLA ICT. Een bedrijf waarvan ik niets wist, een bedrijf met producten en diensten waar ik persoonlijk niet wat mee heb. Een mooie uitdaging om daar beelden voor te mogen maken.

Eerst kijk ik – in dit geval samen met de ontwerpers van Ebbers Media – naar het ontwerp van de website en krijg ik alvast een inkijkje in de sfeer die het bedrijf wil uitstralen. Wat wil de klant vooral niet en wat zouden zij juist wel graag willen zien. Vervolgens ga ik zelf in gesprek met de klant. Hierdoor krijg ik een beter inzicht, en kan ik nog beter aanvoelen wat het bedrijf uit wil stralen. Op deze manier leer ik het bedrijf en de mensen er achter een beetje beter kennen. Hoe meer zij van zichzelf of het bedrijf laten zien, hoe meer zij mij mee nemen in de bedrijfsvoering, hoe beter ik in kan spelen op de behoeftes.

Wanneer voor mij eenmaal duidelijk is wat de klant wil, wanneer ik het bedrijf ‘begrijp’, is het voor mij de uitdaging om de beelden zo te creëren dat het ook daadwerkelijk bij het ontwerp, het bedrijf en de mensen past. Dat ik dat maakt waar zij blij van worden. Want dan, dan heb ik resultaat geboekt door goede samenwerking en creativiteit.

Het resultaat? Die is geslaagd. Kijk maar eens hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: